Κατηγορίες
Εκπαιδευτικά

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας

Το φινλανδικό σχολείο, έχει το μεγάλο όνειρο της δημιουργίας μιας κοινότητας μαθητών που παρέχει τις συνθήκες που επιτρέπουν σε όλους τους νέους να ανακαλύψουν το ταλέντο τους, το οποίο μπορεί να είναι καλλιτεχνικό, ακαδημαϊκό, δημιουργικό ή κιναισθητικό, ή άλλων δεξιοτήτων. Απαίτηση του σχολείου, είναι μια ασφαλής κοινότητα που όλοι συμμετέχουν, διερευνούν, αλληλεπιδρούν με άλλους ανθρώπους. Το φινλανδικό σχολείο επίσης, είναι φιλικό προς τους μαθητές, επιτρέποντάς τους εξατομικευμένους τρόπους μάθησης, έμπνευση, και κοινωνικές δεξιότητες απαραίτητες για τη ζωή τους.Τα παιδιά αφού πάνε στο νηπιαγωγείο ή στους παιδικούς σταθμούς, κάνουν μια προκαταρτική τάξη (pre -school) μεταξύ του 6ου και του 7ου έτους της ηλικίας τους και στα 7 πάνε στο κανονικό σχολείο.Την εβδομάδα τα μικρά παιδιά παρακολουθούν 19 ώρες, αργότερα 23 ώρες και τέλος στις μεγάλες τάξεις οι μαθητές κάνουν 30 ώρες. Οι δήμοι όμως – αυτοί προσλαμβάνουν το προσωπικό του σχολείου μαζί με το Συμβούλιο των γονέων και κηδεμόνων αλλά έχουν και την ευθύνη των σχολείων – μπορούν να προσαρμόζουν τα ωράρια ή προτείνουν την επιμήκυνσή τους.Είναι ενδιαφέρον ότι η κρατική επιχορήγηση προς τους δήμους αγγίζει το 57%, από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν οι δήμοι να καλύψουν τα υπόλοιπα.

Στην υψηλή απόδοση του εκπαιδευτικού συστήματος συνεισφέρει μεταξύ των άλλων:

1. Η σταθερή εκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται στα θέματα της Παιδείας, ανεξαρτήτως αν αλλάζει η Κυβέρνηση ή ο υπουργός της Παιδείας.

2. Οι ίσες ευκαιρίες μάθησης για όλους τους μαθητές

3. Η ενιαία μορφή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

4. Το άρτιο σύστημα δημόσιων βιβλιοθηκών άρτια εξοπλισμένων με βίντεο, υπολογιστές και πολυμέσα.5. Η επένδυση στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θεωρούνται ο πυρήνας της εκπαίδευσης. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν μεταπτυχιακό δίπλωμα, ενώ μετεκπαιδεύονται και κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους. https://www.bbc.com/future/article/20181024-the-best-age-to-learn-a-foreign-language

Τα στοιχεία ενός άρθρου

  • περιεχόμενο
  • δομή
  • αισθητική

This is the end …ή όχι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *